15 Şubat 2013 Cuma

Tarihi Vefa Bozacısı

Geçenlerde akşamın kör bir saati kafayı kırdık Unkapanı'na Tarihi Vefa Bozacısı'na boza içmeye gidelim dedik. En son çocukluğumda gittiğim mekan yıllar sonra bile hala aynı havayı hissettirdi bana.


Ufak bir alana konumlanmış olmasına rağmen özellikle kış aylarında Vefa Bozacısı'nın müşterisi hiç eksilmez. Ayakta bekleyenler, kapının önünde elinde bozasıyla sohbet edenler, ya da arabasının içinde boza içenler sürekli bir sirkülasyon halindedir bu mekanda. Karşıdaki kuruyemişçiden sıcak leblebi alıp bir bardak içenler, doyamayıp ikinci bardağı da alırlar. Hatta bununla da yetinmeyip, litrelik şişeleri satın alırlar.


İstanbul'da boza diyince akla gelen tek mekandır burası. Tarihi Vefa bozacısı sadece boza satmıyor; aynı zamanda sirke, nar ekşisi, balzamik gibi sosları da satıyor. Raflarında ve tezgahlarında ürünlerinin dizaynıyla mekan ayrı bir ilgi çekiyor.


Duvarda asılı tabloları, görkemli avizeleri, antika aynası ve en önemlisi Atatürk'ün boza içtiği bardağın sergilenmesiyle misafirlerine ayrı bir göz zevki yaşatıyor.


Siz de farklı bir akşam geçirmek istiyorsanız eğer, Unkapanı'nın en meşhur mekanına gidip sıcak bir ortamda boza için derim ben...


Keyfiniz bol olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder